Sairilan Ratsastajat ry (SarRa) on perinteikäs mikkeliläinen ratsastusseura, jonka 31. toimintavuosi pyörähtää käyntiin vuonna 2022. SarRan toimintasuunnitelmaan vuodelle 2022 voit tutustua tästä. Seura toimii tiiviissä yhteistyössä Suomen Ratsastajainliiton hyväksymän ratsastuskoulun Relanderin Ponitallin kanssa. 

SarRa on Suomen Olympiakomitean tunnustama Tähtiseura lasten ja nuorten sekä aikuisten toiminnan osalta ja tunnuksena tästä seuralle on myönnetty punavihreä Tähtimerkki. Tähtiseuratunnus kertoo siitä, että toiminta täyttää Olympiakomitean määrittelemät seuratoiminnan laatukriteerit. SarRa on viides ratsastusseura Suomessa, jolle on myönnetty punavihreä Tähtimerkki.

Seuran toimintaa ohjaavat Reilun Pelin säännöt. Hevosmiestaitojen lisääminen ja sitä kautta myös hevosen hyvinvoinnin varmistaminen ovat SarRan toiminnan ytimessä. Seuran toiminta pohjautuu vahvasti sen arvoihin, joita ovat: yhteisöllisyys ja tasavertaisuus. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki ovat tervetulleita mukaan toimintaan ja toimintaa järjestetään yhdessä, talkootöin.

Seurassa on reilut 250 jäsentä ja kaikki ikäryhmät ovat tasavahvasti edustettuina. Puolet jäsenistä ovat lapsia ja nuoria ja loput täysi-ikäisiä harrastajia. Taitotasoltaan jäsenet edustavat laajaa kirjoa aloittelijasta aina kansallisen tason harrastajiin.