Valtakunnalliset hevostaitomestaruudet Kajaanissa

Lauantaina 19.5.2007 Suomen Ratsastajainliitto ry ja Kajaanin Ratsastusseura ry järjestivät valtakunnalliset hevostaitomestaruudet Kajaanissa Seppälän maatalousoppilaitoksella. SarRaa edustivat kisoissa Lilla ja Janica. Huoltaja-autonkuljettajana reissussa oli mukana Hanna. Seuraavassa kokemuksia reissusta.

Issikka

Lähdimme perjantaina kohti Kajaania. Kuskina oli Hurja-Hanna. Matka sujui odotettua nopeammin. Perillä saimme käyttöön opiskelija-asunnon. Paikka tuntui ja näytti mukavalta.

Aamulla heräsimme aamupalalle, jonka jälkeen oli viimeiset mahdollisuudet valmistautua teoria kokeeseen. Teoriakoe alkoi klo 11.00, koetta oli aikaa tehdä tunti. Koe tuntui vaikealta. Teoriakokeen jälkeen oli ruokailu, josta jatkoimme suoraan käytännön kokeisiin. Kokeet käsittelivät enimmäkseen tallin turvallisuutta kaikin puolin. Kaikki rastit käytyämme menimme katsomaan erilaisia oheisohjelmia, joissa esiintyivät Oulun vikeltäjät, islanninhevoset ja agility/tokokoirat. Paikalla oli myös hevostarvikekojuja.

Päivän päätteeksi saimme kuulla tulokset, mutta emme itse sijoittuneet. Saimme mukaamme paljon materiaalia ja tietoa. Yleisvaikutelma kisoista oli hyvä, mutta kokeiden kysymykset olivat haastavia. Lähdimme kohti kotia väsyneinä, mutta tyytyväisinä!

-Lilla & Janica-

Ravinuoret

 

Matka taittui mukavasti, tytöt kikattelivat takapenkillä ja ajoittainen lehmänlannan tuoksu tuulahti ikkunasta sisään. Aurinko paistoi, välillä vettä satoi. ABC:n hampurilaisateriat pitivät porukan hilpeyttä yllä. Ajomatka suuntaansa kesti noin viisi tuntia, joten takapuolet ja jalat olivat kovilla.

Päämäärässä Seppälän koululla oli vastassa ystävällinen kaarti eri ihmisiä. Avaimet vaihtoivat omistajaa ja meistä tuli rivitaloasunnon valtiaita (4h, keittiö, wc,suihku jne). Uskomatonta oli, että asuntoon ei päässyt avaimella sisään, vaan heiluttamalla avaimenperää. Tytöt asettuvat heti taloksi ja opiskelumateriaalit levisivät pöydille, pänttäys alkoi. Huoltajana kävin tyttöjen kanssa erilaisia asioita läpi, kunnes kaikki uuvahdettiin.

VikellysAamuherätys klo 07.30 ja aamupalalle, voi miten hyvät ruoat. Tytöt palasivat asunnolle, mutta minä siirryin kuvaamaan ympäristöä. Ajatella, koulussa oli vain neljä opetushevosta (2 sh+2 lv). Pihalla oli paljon rakennuksia ja kilpailujen rastitehtäväpisteitä valmisteltiin kovaa vauhtia, eivät päästäneet minua kuvaamaan. Oppilaitoksen pojat ajelivat isoilla traktoilla siirrellen pöytiä, hurjan näköistä toimintaa.

Ennen yhtätoista kävin morjestamassa tyttöjä ja heidän suorituksensa alkoi. Huoltajien ruokailu oli kilpailijoiden ruokailun jälkeen, näin varmistettiin ettei tiedot vaihda omistajaa kesken kaiken. Ruoka oli syötävää. Oheisohjelmat alkoivat klo 13 ja siinähän se huoltajan aika sitten menikin, katsellessa ja tyttöjä odotellessä. Noin kahden aikaan tytöt olivat suorittaneet rastitehtävät ja saivat poistua kilpailualueelta, näin jengi oli taas koossa. Tytöt siirtyivät seuraamaan ohjelmia. Kaikki näytökset pidettiin kahteen kertaan, jotta kaikilla olisi mahdollisuus nähdä ne.

Pisin odotusaika oli iltapäivällä kun väsyneet tytöt ja huoltaja venasivat tuloksia, jotka saatiin klo 17.05. Palkintojenjaon jälkeen kotimatka alkoi, tytöt torkkuivat ja kuski painoi kaasua. Kotona olimme klo 22.05, ihanaa huoltaja pääsi pitkälleen.

-Hanna-

Kategoriat: Uncategorized