Sairilan Ratsastajien pitkäaikaisia toiminnan tukijoita ovat K-supermarket Rokkalan kauppiaspariskunta Arja ja Petri Pylväs. Pylväät ovat olleet kauppiasuralla 20 vuotta ja ovat tulleet mikkeliläisille tutuiksi jo aiemmin K-supermarket Pikantin kauppiaina. Rokkalan K-supermarkettia he ovat luotsanneet viime kesästä lähtien.

Arjan mukaan tärkeää kauppiaan työssä on asiakastyytyväisyys, hyvä työilmapiiri ja toiminnan vastuullisuus. Pylväät pitävät paikallisuutta tärkeänä arvona.

– Haluamme tehdä yhteistyötä paikallisten toimijoiden, yrittäjien ja viljelijöiden kanssa, jotta kauppa voi tukea mahdollisimman monen paikallisen ihmisen elinkeinoa, tiivistää Arja kaupan kehittämiseen liittyviä ajatuksia.

K-supermarket Rokkalan kauppias Arja Pylväs pitää tärkeänä ratsastusseuratoiminnan yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemisen mahdollisuuksia.

SarRa:n kanssa Pylväät ovat tehneet yhteistyötä usean vuoden ajan. Keskeinen tukimuoto on ollut seuran kioski- ja kanttiinitoiminnan tukeminen ja siihen osallistuminen. Kauppiaat ovat lahjoittaneet palkintoja seuran järjestämiin kilpailuihin ja osallistuneet erilaisiin talkootehtäviin seuran tapahtumissa.

Hevosharrastus on mukana Pylväiden arjessa monipuolisesti. Sekä Arja että perheen tytär ovat SarRa:n jäseniä ja harrastavat ratsastusta aktiivisesti.

– Ratsastus on ollut yksi unelmistani lapsuudestani lähtien. Pääsin kokeilemaan ratsastamista Relanderin ponitallin aikuisille järjestämällä kokeilutunnilla ja innostuin lajista, Arja kertoo.

Arja pitää tärkeänä ratsastusseurassa muodostuvaa yhteisöllisyyttä, yhteishenkeä ja hevostaitojen oppimista. Hän pohtii hevosten voiman ja herkkyyden vaikuttavan vahvasti omaan mieleen ja pitävän läsnä tilanteissa hevosia hoidettaessa ja ratsastettaessa.

Ratsastusharrastus on Pylväiden perheessä tärkeä, yhdessä jaettu juttu ja perheen naisten yhteinen harrastus.

Luottamus omaan tekemiseen ja hevosten kanssa olemiseen ovat opettaneet Arjalle hevosten kuuntelemista ja armollisuutta omaa itseä sekä tekemistä kohtaan.

– Tällä hetkellä ratsastamisessa tärkeintä on hyvä fiilis ja yhteistyö hevosen kanssa. Ratsastus tarjoaa hyvän irtioton arjesta ja kaikesta muusta, pohtii Arja harrastuksen parhaita puolia.