SarRa:n jäsen Jonna Hämäläisellä on yli 30 vuoden kokemus hevosista ja niiden kanssa toimimisesta. Jonna on koulutukseltaan hevostenhoitaja ja eläintekouluttaja. Monet SarRa-laiset tuntevat Jonnan tallityöntekijänä, maastakäsittelykurssien opettajana ja taitavana ohjaajana.

Jonna ratsastaa itse ja kouluttaa taitoja sekä hevosille että ihmisille. Kuva Jonnan kotialbumista.

Kuka olet? 

Jonna Hämäläinen Mikkelistä.

Mitä teet työksesi tai mitä opiskelet? 

Olen hevosalan yrittäjä.  Pääasiassa koulutan hevosia ja opetan maastakäsittelyä. Teen myös jonkin verran perinteistä tallityötä sekä pidän pienimuotoisesti ratsastustunteja (painottuen Working Equitation tunteihin). 

Koulutukseltani olen hevostenhoitaja, eläintenkouluttaja (AT). Valmistun elokuussa 2021 hevoshierojaksi (Hevostalouden AT) sekä opiskelen eläintenkouluttajan erikoisammattitutkintoa (erikoistumisena hevosten ongelmakäyttäytyminen) 

Miten ratsastusharrastus on vaikuttanut uravalintaasi tai elämääsi? 

Tällä hetkellä ura ja vapaa-aika menevät tallilla. Hevoset ovat minulle sekä työ, että harrastus. Minulla ei oikeastaan koskaan ole muita urahaaveita (tai elämää) ollut kuin hevosten kanssa touhuaminen.  

Ratsastus ei koskaan ole ollut minulle se juttu miksi hevosallalle olen päätynyt. Olen nuorempana hoitanut sekä tehnyt töitä myös ravihevosten kanssa. 

Mitä hevoset ovat opettaneet sinulle? 

Olemaan läsnä ja keskittymään hetkeen. Sen, että onnistuminen helpottuu, kun antaa hetken aikaa sekä itselle, että hevoselle.