Valmennus ja kisaaminen

KISATUKI 2018

1-TASON KISAAJAT

Sairilan Ratsastajat Ry järjestää vuoden aikana useita 1-tason este- ja kouluratsastuskilpailuja ja mahdollistaa näin jäsentensä kilpailemisen. Näissä kilpailuissa lähtömaksut ovat seuran jäsenille edullisempia kuin muiden seurojen jäsenille. Tällä toiminnalla seura tukee kaikkia 1-tason kisaajia, menestyksestä riippumatta.

Seura tekee läheistä yhteistyötä SRL:n hyväksymän ratsastuskoulun (Relanderin Ponitalli) kanssa ja tukee siksi valtakunnallisiin Ratsastuskouluoppilaiden Mestaruuskisoihin osallistuvia jäseniään. Tukea myönnetään vapaamuotoisen hakemuksen perusteella, varallisuuden sallimissa puitteissa.

2-5 TASON KISAAJAT

Hakijan kriteerit

  • vähintään 2-tasolla kisaluokissa sijoittuneille ratsastajille

Tukea voi hakea

  • lähtömaksuihin luokassa, jossa on sijoittunut
  • valmennusmaksuihin kisakauden ajalta

Tukea ei myönnetä

  • matkakuluihin
  • karsina- tai maneesimaksuihin
  • kuljetuskalustovuokriin

Kisatukea

  • haetaan erillisellä lomakkeella
  • myönnetään johtokunnan esittämän budjetin mukaisesti seuran varallisuuden puitteissa

Kisatukea haetaan täyttämällä lomake, joka löytyy tästä linkistä.

Hakemukset toimitetaan johtokunnan sähköpostiosoitteeseen johtokunta@sairilanratsastajat.net pe 14.12.2018 mennessä. Huomaathan, että myöhässä saapuneita hakemuksia ei huomioida!

 

Seurakimpan kannanotto aluevalmennuksiin

Mikkelin ratsastusseuran puheenjohtajan toimesta alueen ratsastusseurojen yhteinen kirjelmä koskien Kaakkois-Suomen aluevalmennuksia. Kirjelmä on toimitettu liittoon ja jäämme odottamaan vastausta.

*************************************************************************************

Kaakkois-Suomen aluevalmennukset

Mikkelin alueen ratsastusseurat eli seurakimppa kokoontui 13.1. ja yhteiseksi huolenaiheeksemme nousi aluevalmennusten tasapuolinen toteutuminen alueella.

Ohjeistus aluevalmennuksista on ala-arvoista. Meidän käsityksemme mukaan päätiedotuskanavana toimii alueen nettisivut, joissa valmennuksesta tiedotus on hoidettu kopioimalla liiton sivuilta teksti alue- ja liittovalmennuksen tavoitteista. Tästä ohjeesta ei ole ALUE-valmennukseen hakevalle mitään apua, päinvastoin se on joiltain osin jopa harhaanjohtava – ohje sisältää enemmän tietoa maajoukkuevalmennuksesta kuin aluevalmennuksesta. Ohjeessa kuitenkin mainitaan alue- ja liittovalmennuksen ensimmäiseksi tavoitteeksi riittävän suuren harrastajamäärän saaminen lajin piiriin. Emme koe, että tämä toteutuu nykyisessä toiminnassa.

Itä-Suomen alueelta löytyy selkeät toimintaohjeet aluevalmennukseen hakemiseen sekä ilmoittautumiseen. Heillä on myös selkeästi esillä, että valmennukseen ovat tervetulleita käytännössä kaikki. Oletamme, että aluevalmennuksessa on samat hakukriteerit kaikilla alueilla – jos näin ei ole, haluamme perustelun asiaan miksi kahden alueen välillä on näin iso ero, kun valmentajakin on sama (esteratsastus Tuomas Jauhiainen). Ohjeita laatiessa tulisi muistaa, että varsinkin poniratsastajien kohdalla asiaa voi hoitaa myös asiaan perehtymätön huoltaja, jolloin ohjeen tulee olla hakemista- ja ilmoittautumista koskien niin selvä, että asiaa täysin asiaa ymmärtämätön pystyy hakemuksen huollettavan puolesta tekemään.

Tällä hetkellä aluevalmennuksia järjestetään vain Lappeenrannassa, joka on ison Kaakkois-Suomen alueen reunamilla, kuten Mikkelikin. Hubertusseuran talli valmennuspaikkana ei pysty majoittamaan hevosia kaksipäiväisissä valmennuksissa. Mikkelissä on sopivat puitteet valmennuksen järjestämiseen (Rouhialan ratsastustalli, Jenni Otva). Aluevalmentaja ajaa joka kerta Mikkelin ohitse Lappeenrantaan – tuntuu järjenvastaiselta ajattaa Mikkelin ratsukot valmentajan perässä, parhaimmillaan eli pahimmillaan, kahtena päivänä edes takaisin.

Millä tavalla tämä nykyinen systeemi palvelee alueen ratsukoita ja harrastuksen kehittymistä? Eikö idea ole saada mahdollisimman paljon ratsukoita mukaan. Tiedustelimme asiaa liitosta, johon emme saaneet selkeää vastausta. Joulukuussa avoimena olleeseen aluevalmennuksen lisähakuun olisi ollut yli 12 esteratsastajaa, mutta vain puolet heistä haki valmennukseen – systeemi heille on epäselvä, ohjeet huonot ja tietoa on mahdoton saada.

Sokerina pohjalla liitto ilmeisesti ”kieltää” valmentajan omat valmennukset aluevalmennusten yhteydessä. Eli lopputuloksena kaikki Tuomas Jauhiaisen valmennukseen halunneet ratsukot etsivät nyt uutta valmentajaa, koska Tuomas ei myöskään voi valmentaa ”omaan pussiin” samalla reissulla. Valitettavasti kaikilla ei ole edes käytännön mahdollisuutta kulkea yli 100 kilometrin matkaa valmennuksiin. Tämän hetken aluevalmennusryhmissä on myös Hubertusseuran tuntiratsastajia, rohkenemme epäillä onko heilläkään kaikilla valmennukseen mahdollisuutta, jos paikaksi vaihdetaan esim. Mikkeli, mutta taidoiltaan he varmasti ovat tasavertaisia muiden valmennettavien kanssa.

Avoimuutta, parempaa tiedotusta ja selkeyttä toivoen,

Seurakimppa

Mikkelin ratsastusseura pj Kaisa Pulkkinen 0503301316
Sairilan ratsastajat
Mäntyharjun ratsastajat

 

Itä-Suomen alueen valmennusohjeet: http://www.ratsastus.fi/ita-suomi/valmennus

Kaakkois-Suomen alueen valmennusohjeet: http://www.ratsastus.fi/prime187.aspx

AVOIMET aluekenttävalmennukset käynnistyvät Harjussa jo 15.2. alkaen!

perttu

Valmennukset ovat avoimia KAIKILLE! Nyt on siis mahtava mahdollisuus myös esteratsastajille päästä kehittämään omaa ja hevosen varmuutta erikoisesteillä sekä päästä kokeilemaan ratsastuksen kuninkuuslajia! Harjoitukset tapahtuvat maneesissa jonne rakennetaan myös kiinteitä esteitä.

Valmennukset ovat kaksipäiväisiä ja ne on rytmitetty seuraavasti:

Ensimmäisenä päivänä painopiste on hevosen läpiratsastamisessa – kuuliaisuutta haetaan puomeilla ja matalilla esteillä.

Toisena päivänä treenataan radan pätkiä ja hypätään rataharjoitus osin kiinteillä esteillä.

Valmentaja: Petri Tolmunen
Paikka: Harjun Oppimiskeskuksen maneesi
Aika: 15.-16.2.
Ilmoittautuminen: Ilmoittautumiset maksuineen Kipan kautta 9.2. mennessä

Valmennukseen osallistuvilla tulee olla kokemusta 80cm:n rataesteiltä, CE-hyväksytty turvaliivi, turvakypärä ja terveyskortti.

Tarkemmat tiedot valmennuksista löydät Kipasta.

Aluevalmennus pähkinänkuoressa

Tavoitteena riittävän suuren harrastajamäärän saaminen lajin piiriin.

Suunnattu toisaalta liiton valmennusryhmien ratsukoille alueellisesti matka- ym. kulujen pienentämiseksi sekä liittovalmennusta tukemaan ja aluetason ratsukoille taitotason kohottamiseksi.

Aluevalmennusta järjestetään keskimäärin 6 kertaa vuodessa ja sen tarkoitus on tukea ja antaa ohjeita päivittäiseen kotivalmentautumiseen.

Lisätietoa aluevalmennuksista SRL:n sivuilla sekä alueen Facebook-sivuilla http://www.ratsastus.fi/prime187.aspx

Sähköpostikyselyt Jaana Pulkkiselle (jaana.a.pulkkinen@outlook.com)

Haku aluevalmennuksiin 20.8. mennessä

Kaakkois-Suomi, valmentaja/paikka: 
Este: Carl-Harry Frey/Harju + Rouhiala
Kenttä: Petri Tolmunen/Harju + Rouhiala
Koulu: Karita Kotikulma/Harju+Rouhiala

Lisätietoja ja hakulomake:

http://www.ratsastus.fi/koulutus_ja_valmennus/valmennusrenkaat/hakuohje

Valmennuskutsu

Markus ”Ossi” Backlundin estevalmennus 2.9.

Sairilan ratsastajat järjestää Ossin valmennuksen Nouse ratsaille –tapahtuman yhteydessä .
Valmennukseen halukkaat voivat ilmoittautua Relanderin ponitallilla tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen j.karnasaari@otavanopisto.fi.
Ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 27.8.
Sairilan ratsastajien johtokunta valitsee ilmoittautuneista ne ratsukot jotka parhaiten palvelevat nouse ratsaille tapahtuman ideaa.
Kaikki halukkaat ovat tervetulleita seuraamaan valmennusta.

Aikataulu: (jokaiseen ryhmään otetaan 4 ratsukkoa)
Ryhmä 1. Klo. 12-13 Nuoret hevoset
Ryhmä 2. Klo. 13-14 aktiivisesti kilpailevat poniratsukot
Ryhmä 3. klo. 14-15 aktiivisesti kilpailevat hevosratsukot
Ryhmä 4. klo. 15-16 ”täti ja setä” ryhmä

Kustannukset:
Sairilan ratsastajille valmennus maksu 15€, Kirsi tarjoaa hevosen/ ponin tähän valmennukseen
Seuran ulkopuolisille valmennus maksu on 20€

 

Ilmoittautuminen on päättynyt ja valmennusryhmät ovat täynnä!